Skip to content

Metaforen en doel bepalen

In de cursus Metaforen en doel bepalen gaan we dieper in op het bepalen van een doel. Hoe zorg je dat het doel vanuit je testpersoon komt, hoe krijg je de juiste afstemming? Om te kunnen veranderen zijn inzicht en een duidelijk doel helpende ingrediënten. Daarnaast wordt in deze cursus uitgediept hoe je in Touch for Health kunt werken met Metaforen.

Cursus Metaforen en doel bepalen
Cursus Metaforen en doel bepalen

Een metafoor- Grieks voor ‘overbrenging’ – is een beeldspraak waarbij je iets abstracts begrijpelijker maakt door het te vergelijken met een concreet beeld of verhaal.

Met een metafoor kun je snel een helder, visueel beeld schetsen van een gevoel, een situatie of een probleem. Het maakt het makkelijker om te voelen, de situatie voor zich te zien, de boodschap te onthouden of op een andere manier naar de werkelijkheid te kijken.
Waarschijnlijk ben je wel bekend met de volgende uitdrukkingen:

‘Het ligt als een steen op mijn maag’ of ‘ Wat heb je op je lever?’

Het toevoegen van metaforen aan je werk, in combinatie met de 5-elementen, geeft een groter inzicht in doelen en disbalansen, hetgeen de bewustwording stimuleert. Dit maakt de balans grondiger, betekenisvoller en effectiever door de inschakeling van emotionele en/of mentale aspecten.

Tijdens de cursus leer je de metaforen optimaal te benutten. Hierbij maak je gebruik van het Metaforenboek, maar vooral van je eigen creativiteit. We onderzoeken de betekenis van spieren en meridianen op functie, ligging, etc.

Inhoud van de cursus Metaforen en Doel bepalen

Doelen formuleren
Metaforen van de vijf elementen
Metaforen per meridiaan
Metaforen per spier
Balans-as-you-go met de metaforen
Balans van de vijf elementen met de metaforen

Voorkennis

Touch for Health 1-4

Datum

Kosten

€280,- (incl. btw, koffie en thee)

Materiaal

€20,-

Plaats

Dirkshorn

Tijd:

9.00 uur tot 16.00 uur